Little Miss Purr-fect.

Nu äntligen är hon testtryckt och klar och finns som finfina kvalitetstryck ihop med resten av djurfamiljen i webshoppen. Säg heeej till (trumvirvel) Little Miss Purr-fect! En modemedveten nakenkatt med extra päls.

Jag har velat göra en katt ganska länge. Men tycker att en vanlig bondkatt känns lite tråkigt. Det ska vara någon med mycket personlighet och klös i. Så en dag när jag och Elin var på konsert på Scandivanium och njöt till tonerna av Veronica Maggio så kom idén mitt i publikvimlet. Veronica rörde sig som en kaxig katt på scenen och hade på sig en kort, ganska fluffig jacka. Jag skrek till Elin bredvid som knappt hörde vad jag sa “Nu kom jag på det! Jag ska göra en katt! En nakenkatt med pälsjacka!!” Vi gav tummen upp på det och sen fortsatte kvällen i musikens tecken och ett  magiskt gästspel av Håkan Hellström på scen.

Katten fick gro till sig i sinnet under några veckor och en dag i ateljén så sa det pang och sen var hon in the making för fulla muggar. När jag väl har en klar bild av hur det färdiga resultats ska se ut, ja, då går det undan! Då kan jag inte sluta. Då sitter jag och skissar och tecknar i timmar, dygnet runt, helst hela nätterna, tills det blir klart.

Så kan det gå till! När man får en idé! :) 

Här är lite bilder från processen:

Stort tack till alla som var med och sprutade ut grymma namnförslagInstagram till denna lille kisse! Det blev en kombination av flera :)

 

Saturday April 26th, 2014