Free spirit – NYTT PRINT!

Ja, nu äntligen var det dags för ett nytt print! Och inte nog med det… det innehåller även fåglar! (Jag älskar ju fåglar om det är någon som har missat detta ;) Låt mig presentera det senaste tillskottet i print familjen… (trumvirvel) FREE SPIRIT!

free-spirit-med-ram

Tanken med denna illustrationen var först och främst om jag ska vara helt ärlig, att jag ville göra ett print med dessa übersöta småfåglar (Det är en blåmes och talgoxe på bilden). Men jag ville även göra ett print som symboliserar frihet på något vis.

Det är helt onaturligt för en fågel att sitta instängd i en bur. Precis så kan det vara för oss människor också. Vi kan ibland känna oss instängda i vissa sammanhang. I vardagslivet eller kanske på jobbet. Det är så många som har stora drömmar men inte tar chansen att leva ut dom. Vi säger till oss själva (eller kanske någon annan) att vi inte klarar av vissa saker i livet. ”Jag är för gammal för det där” Jante kikar in och säger att du ska inte tro att du är något. Så vi låser in oss. Det är så himla lätt att stanna kvar i sin comfort zone för att man tvivlar på sig själv. Men det fina med att vara människa är att vi (oftast) kan välja om vi vill stanna kvar i buren, eller öppna dörren och testa våra vingar… och jag röstar definitivt för det sistnämnda! ;)

Så den här illustrationen är en liten push kan man väl säga. Precis som fåglarna på bilden, ta kontrollen! Om du verkligen vill något, så kan DU! Öppna dörren till buren av tvivel som vi bland stänger in oss i och flyg! DU klarar det! Om inte annat så har du iallafall växt två meter på att du försökte (och antagligen öppnat flera dörrar för att lyckas nästa gång). #skamdensomgersig

T.ex. när jag startade eget och sa upp mig från min fasta tjänst tvivlade jag väldigt mycket. Jag tänkte ofta innan jag tog det steget att ”Herregud hur ska det här gå? Jag kan ju inte säga upp mig från en fast tjänst för att chansa på det här? Konstnär känns inte som ett riktigt yrke, eller? Jag kan inget om att driva företag. Klarar jag det?!” Samt hundra andra självkritiska frågor… Men nånstans där inne så ville jag det så mycket. Det skrek inom mig trots min egna bur av tvivel som jag många gånger byggt upp. Tack vare en stark vilja och otroligt mycket pepp från nära och kära så tog jag steget. Och ingenting har någonsin känts varken så roligt eller rätt! Ett av det bästa besluten jag tagit i mitt liv faktiskt! Jag är så otroligt tacksam för det. Att jag vågade (för det var väldigt nära att det inte blev av där ett tag). Jag önskar att alla ska få uppleva det nån gång. Den otroligt häftiga vågen man träffas av när man väl har besegrat den där känslan av osäkerhet, tvivel och ibland rädsla för vissa val i livet. Även om det ibland är en tuff resa dit (eller lätt!). Oavsett om det handlar om jobb eller inte, eller om drömmen är stor eller liten. Eller om det ”bara” handlar om att våga hoppa Bungy jump eller prata inför publik. Jag önskar så innerligt att alla ska få känna sig som en ”free spirit” ibland… <3

…Och för att avdramatisera detta djupa pep talk (men jag är väldigt seriöst med det! <3) så kommer här som vanligt några bilder på själva ritprocessen.

img_1097

Första skissen.

img_1101

En blåmes kommer till.

img_1126

Sakta men säkert.

instagram

Färdig! :)

Och så här ser den ut som print.

dsc03871

Alla print i storlekarna A5, A4 och A3 är signerade och inplastade med ett litet visitkort på baksidan.

dsc03872

50×70 & 70×100 cm förpackas i rör med beskrivande etikett.

dsc03876

Nu finns Free Spirit som signerade konsttryck och posters i flera olika storlekar i shoppen! Hoppas ni gillar den :)

2016-11-23