Jack Lumboar – NYTT PRINT!

Nu är han äntligen här! Vår nya lilla Skogshuggare… Jack Lumboar!

Jag har haft idén ganska länge. Men det tog faktiskt sin lilla tid innan han kom ner på pappret. Jag visste att jag ville göra en skogshuggare men var lite osäker på vad för djur han skulle bli. Först tänkte jag på älg eller björn. Men det kändes lite för uppenbart, som att man har sett det innan. Så nä! Det fick gå bort! Men till slut så tänkte jag att ett vildsvin kanske kunde vara lite häftigt? Det kanske inte är det första man tänker på när man tänker på en skogshuggare, men det passade ändå så bra! Med den ruffa pälsen, trynet och betarna.

Då skulle han bara få en outfit som passade också och det var lite samma där… Jag ville inte göra det för tydligt med en rödrutig skjorta, utan ge honom en lite mer neutral stil. Så det fick bli en grå farfars tröja, mörka byxor, hängslen och en träfärgad yxa på axeln. Jag lade även till en liten vitsippa i bröstfickan det sista för att plocka in den svenska skogen och mjuka till det hela (och för att jag älskar vitsippor!) Et voliá! Där var han ju! :)

Jag lade ut en bild på honom på både Facebook och Instagram och bad om er hjälp att döpa honom. Jag fick såå många bra namnförslag! Tusen tack allihopa! Ni är bara bäst! Det blev tillslut en kombination av flera av era namn. Nämligen Jack Lumboar (På engelska heter skoggshuggare – lumberjack och vildsvin – wild boar. Så det blev en mix av dessa ord) Det kommer snart en liten give away på sociala medier på detta svin som tack för er hjälp <3

…och så här såg det ut under själva ritprocessen.

Nu finns han som signerade konsttryck och posters i flera olika storlekartillsammans med resten av familjen i min webshop. Hoppas ni gillar han! :)

 

2017-02-27