Målar ägg till Halloween.

Av någon anledning så har det blivit lite av en tradition de sista åren att måla på ägg till Halloween. Egentligen kanske man borde göra det till påsk. Men tydligen tycker jag att det passar bättre med lite läskigare teman ;)

Förra året såg det ut såhär.

img_1086

 

Jag vet faktiskt inte varför jag målade äggen till ögon. Jag skulle bara äta ägg till frukost och tänkte att det hade ju passat bra att måla dom lite läskigt då när det var Halloween tider. Formen passar ganska bra som ögon. Så satte jag mig ner och lekte och testade mig fram på kvällen. När dom var färdiga la jag upp bilden på Instagram och den blev snabbt ganska poppis och delades även av repost app och fick över 170 000 likes. Så himla kul! :)

I år så ville jag måla döskallar på dom. Jag började först med lite mer ”traditionella, verklighetstrogna döskallar” men tyckte att de blev lite tråkiga och ”gråa” så då gick jag över till att måla ”sugar skulls” istället. Lite färggladare varianter. De kan se ut så här t.ex.

b7579604c247c3f6be6e0a6194d78dca

Så här blev mina ägg till. Jag skissade först med blyerts och sen målade jag med posca pennor. Väldigt roliga pennor att arbeta med. De är en typ av akrylpennor som täcker väldigt bra! Finns i massa olika färger och tjocklekar. Passar perfekt till sånt här pyssel!

dsc03810

dsc03815

img_1004

Ett åkte i backen och tappa hakan.

img_1046

Ja, så blev dom till slut! Just nu ligger de bara i en skål i ateljen och ser lite dekorativa ut. Men till påsk tänkte jag hänga upp dom i lite påskris.

Sen så fick jag en annan idé! Ifall det skulle komma några härliga barn och knacka på för lite ”trick or treat” under Halloween helgen så är det ju trevligt att ha en fin skål att lägga godiset i som ska bjudas på. Så då tog jag ett gult gammalt påskägg och dekorerade det i samma tema.

img_1054

img_1055

Dekorerade med lite glitter och stenar.

img_1061

Sen fick den sig en svart bakgrund istället (Den målade jag med vanlig akrylfärg). Blev väl inte så tokigt? :)

img_1064

Nu när Halloween helgen är över så står den i hyllan i ateljen som prydnad. Jag gjorde några extra och fyllde med hemmabakat godis och gav bort. Påskägg är en rätt trevlig grej att dekorera (precis som man vill), fylla med något gott och sen ge bort. Oavsett om det är påsk, Halloween, en annan högtid eller bara en dag då man vill skämma bort någon man tycker om. Testa!  :)

(och några veckor efter att jag skrev det här inlägget så bestämde jag mig för att hänga dom i min minigran i ateljén. Ett ganska kul och väldigt annorlunda julpynt ;)

2016-10-31