Nytt i shoppen!

Ja, nu var det den där härliga dagen med stort F. Nämligen Freeeeedag! Hur gött är inte det då??? :) Nu för tiden så känns ju i och för sig alla dagar som fredag, lördag, julafton och födelsedag på samma gång när man får arbeta med det man älskar. Men ändå! Idag är det lite extra känsla för fredagsfeeling. Hur firar vi det då? Jo! Inte nog med att jag och min andra hälft Elin ska ta oss till Skandinavium och spana in Veronica maggio ikväll. I dag släpper jag även ett nytt tryck i shoppen!

(Trumvirvel)

Låååt mig presentera! The Owlifly! (Tack Maria för ditt geniala namnförslag!)

IMG_7880

Jag har ju som många kanske redan vet en förkärlek till fjärilar samt ett stort intresse för att mixtra olika djur och motiv till en nya spännande varelser. Det här blev resultatet! Som vanligt så görs allt för hand med tunnaste 0.3 mm stiftpenna, sudd, lite tusch och papper.

Här är bilder från processen.

Psst! Ni ser väl skogen som reflekteras i ögonen? :)

IMG_7658

IMG_7664

IMG_7676

IMG_7765

Testing, testing, testing! Det är inte bara att komma på en ide, få ner den på papper, teckna, scanna in, och trycka upp. Olika motiv och tekniker gör sig olika, på olika sorters papper. Orginalteckningen som är ritad på vanligt skisspapper kanske inte alls ter sig likadant när jag trycker upp det på mitt favoritpapper nere på tryckeriet. Då får man justera lite och fixa till finishen och testa igen… och igen och igen och igen tills man blir nöjd.

Tur att gänget nere på Majornas grafiska i Göteborg är sånna pärlor! Det blir en hel del rundor dit. Men det gör verkligen ingenting. För det är alltid lika trevligt och man blir alltid lika härligt bemött varje gång man varit där. Fantastiska personal! <3

Tummen upp för det från ateljén!

IMG_7761

2014-02-07