Påskpyssel – Så här kan man göra pappersfjädrar.

Förra året visade jag hur man enkelt kunde göra pappersfjädrar till påsk. Jag tycker dem blev så fina och man kan göra så många olika varianter av dem så jag tänkte att jag ville dela här hur jag gjorde dom.

Allt ni behöver är lite papper, lim, grillpinnar och en sax.

  • Köp hem några papper som ni tycker är fina. (Använd gärna lite grövre pappersark för bästa resultat)
  • Ta två papper och limma ordentligt med stiftlim över hela baksidorna. Lägg sedan grillpinnarna där i mellan.

  • Lägg det andra limmade pappret över grillpinnarna (med de limmade sidorna mot varandra) och tryck och släta till ordentligt. Låt torka.

  • Rita ut fjäderformen längs med grillpinnen (Den kommer fungera som skaft)

  • Klipp ut.

  • Man kan även måla eget mönster på om man så önskar.

  • Eller t.ex. använda sig av gamla vykort

  • Klipp tunna remsor in mot grillpinnen.

  • Färdigt!

Visst blev de fina? Och de är inte alls speciellt svåra att göra! Jag tycker det blir snyggast om man göra några stycken så det nästan blir som en liten bukett. Funkar superbra som påskpynt eller som dekoration året runt.

2017-03-19