Street boxer – NYTT PRINT!

Nu är han äntligen här!

Låt mig presentera ännu en ny familjemedlem! Nämligen… (trumvirvel) Street boxer!

 

Street boxer med ram

 

Street boxern kom på tal för ett bra tag sen faktiskt. Och om jag ska vara helt ärlig så var det inte min idé. Det var när jag umgicks med en av mina närmaste vänner, Elin. Vi pratade lite om allt möjligt och kom tillslut in på jobb där hon frågade mig om vad jag hade tänkt att teckna för nya karaktärer. Jag sa att jag har massor av olika idéer men ingen som känns så där klockren just för tillfället (man vill ju få den där: “Ååh! Jaaa! Det här vill jag rita med en gång, helst igår – känslan!). Vi bollade ideér och så utbrister hon plötsligt: “Men jag vet! Du borde ju teckna av Irax (en gemensam väns boxerhund)! Och göra honom till en boxare, en street boxer!”

Jag älskade idén och den där goa känslan infann sig direkt! Dels för att Irax är världens charmigaste hund (och som även kan se riktigt sur ut, fast på ett gulligt sätt) och även för att han har en sån där fin mörk fläck runt ögat som ser ut som en blåtira. Så jag kunde verkligen föreställa mig hur han skulle se ut som en hård boxare. Vilken grym idé!

Under den perioden så hade jag fullt upp med en väggmålning som jag och min kära mor arbetade med, så jag hade inte riktigt tid för att teckna på ett nytt print just då. Men Street boxern skrek i huvudet på att få komma ut! Så en dag när vi började bli färdiga med väggmålningen och när jag promenerade hem förbi bakluckeloppisen i Slottskogen, så stod det en man och sålde ett par gamla röda boxningshandskar för 50 kr från sin bil. Då tänkte jag att det var ett tecken. För sånna där brukar man ju inte stöta på var som helst.

Jag köpte dom utan att blinka och gick hem och frågade min snälla kille om jag skulle kunna få fota honom med handskarna på och om han skulle kunna tänka sig att  ”låtsasboxas”, så jag kunde ha dom bilderna som referens sen när jag tecknade.

Snäll som han är så gjorde han det… och gick verkligen in för det helt och hållet! (haha) Tack älskling för ditt engagemang! Du är bara bäst!

Mathias som är husse till Irax var snäll och skickade några bilder på honom och sen gick det av bara farten. Tror aldrig jag har tecknat ett print såg fort! Två dagar tog det sen var teckningen av honom klar!

Så, ja! Det här printet blev till först och främst tack vare Elin! Men även med hjälp av Mathias, hunden Irax och lite “modellande” från min bättre hälft. Ja, jag kanske hade en liten penna och gnutta fantasi med i spelet också… ;) Tusen tack ska ni ha allihopa! <3

…och som vanligt så kommer här bilder från själva processen!

IMG_9669

Fina hunden Irax.

DSC03044

Loppisfyndet!

DSC03019

Min egna street boxer <3

DSC03037

DSC03031

IMG_9749

Första skissen.

IMG_9752

IMG_9783

IMG_9785

IMG_9806

Lägger på skuggor och vitt i handskarna.

IMG_9813

IMG_9907

Färdig! Visst blev han lite go ändå? :)

..och så här såg ser han ut som färdiga konsttryck och posters.

DSC03224

DSC03185

DSC03161

DSC03164

street boxer

Nu finns Street boxern tillsammans med resten av gänget som signerade konsttryck och posters i webbshoppen!

2016-08-21