”Allt jag gör, gör jag from scratch med något så enkelt som papper, penna och sudd”

Den sista tiden har jag faktiskt fått flera mail i stil med ”Arbetar du med ngt annat än foton?”  ”Om du får en bild på mig och en på min hund, kan du klippa ihop dem då till en snygg bild?”  ”Vilka av dina prints i shoppen är inte fotomontage?”

Asså… Ni är ju bara så gulliga! Tusen tack!! Det måste ju vara bland de finaste komplimanger man kan få höra för en som älskar att teckna realistiskt och väldigt detaljerat. Men Jag vill bara förtydliga att jag har inte klistrat ihop olika bilder i Photoshop. Eller om ni nu menar att jag sett en människa på stan med ett gethuvud och så tar jag kort på den och gör ett print? Näeee… ;) Allt jag gör, gör jag from scratch med något så enkelt som papper, penna och sudd. I min värld känns det lite som att fuska om jag skulle göra det. Det känns inte som ett riktigt hantverk på ngt sätt. Som att hoppa över några världar i Super Mario när man var liten och spela 8-bitars. Man missar en bit av vägen till målet. Ja ni fattar :)

Nu menar jag inte att jag tycker det är fel att skapa bilder i sådana program. Tvärt om! Det är görhäftigt! Jag vill bara poängtera att jag jobbar inte så. För er som undrar. Det har bara inte vart min grej. Det är det som är en del av njutningen med att teckna. Att lyssna på go musik och tillåta sig att snöa in i små detaljer i flera timmar. Det är min meditation.

Jag försökte leta upp lite bilder från processen av de prints som finns att köpa i shoppen. Jag hittade några stycken. Jag får en idé, tittar på massa bilder, kombinerar ihop dem, lägger till, drar ifrån, hittar på, suddar ut, fyller i. Typ så går det till :)

IMG_5785

IMG_6571

IMG_4123

IMG_4695

IMG_3924

IMG_4125

På den sista bilden har ni originalen. All made by hand! Precis som dem ser ut i shoppen och när de levereras hem till er. Den enda skillnaden är att ni får dem tryckta på ett mycket finare kvalitetspapper med livslång garanti x 3.

2013-11-25