Arkiv

  • Sanna Wieslander

En månad har redan gått och det är full fart i skolan. Jag går alltså en utbildning på Tibro's hantverkakademi där jag studerar till att bli dekormålare, ytbehandlare och förgyllare. Fram tills nu så har vi främst lärt oss att marmorera. D.v.s Imitera och måla olika typer av marmor och sten. (varvat med lite skuggteknik och möbelhistoria). Det är så himla kul att äntligen få sitta och måla och vara kreativ på heltid igen!


Här är lite bilder från skolan och månaden som gått.


Här sitter jag och övar på att måla Verte de mer - marmor.


Vårt klassrum.


Skissar upp mönster inför att öva på skuggteknik.


Olika stenar som vi ska lära oss att måla.


Vår lärare har genomgång av Cararra marmor. (Foto tagit av vår rektor Kenneth Modin)


Grundar inför trompe l'oeil - övning (illusionsmålning). Alla ska måla varsin fjäril med skugga.


Detaljbild från min första Cararra marmorering med målad fjäril.


Vit dörr vs. en dekormålad dörr (träådring).


Ida spanar in de målade pannåerna i klassrummet. (alla dessa olika marmoreringarna och träådringarna ska vi lära oss under vår utbildning)


Det är så himla härligt att vara igång! Jag tänker att jag kommer uppdatera lite här i mellan åt för de som vill hänga med mig i min vardag bland penslar, pennor och pannåer. Är ni nyfikna och vill veta mer om utbildningen eller Tibro's hantverksakademi så kan ni läsa mer HÄR. Det är verkligen en inspirerande plats där vi delar tak med flera andra kreativa utbildningar som t.ex. träbildhuggare, möbeltapetserare och restaurera.


Vi hörs snart igen!


- Sanna


  • Sanna Wieslander

Som ni kanske ser så har hemsidan fått en helt ny look! I och med att jag börjar studera heltid på Tibro's hantverksakademi i höst så har jag valt att stänga ner min egna webshop. Det finns helt enkelt inte riktigt tid längre för allt roligt på en gång. När shoppen försvann så passade jag även på att göra om sidan helt då den gamla inte riktigt höll måttet längre. Jag kopierade även över några av de 179 blogginläggen så att vissa hemmapyssel och DIY - tips finns kvar. Så varmt välkomna till nya SWART - Sanna Wieslander ART!


Här kommer jag lägga upp allt kreativt som jag gör längs min utbildning men självklart även nya illustrationer och DIY-tips precis som tidigare. Även om jag inte har min webshop kvar längre så går det fortfarande att köpa mina motiv via nya, fina återförsäljare. Och inte bara som prints och posters! Nu finns det även möjlighet att få hem mina illustrationer tryckta på tygkassar, klockor, sängkläder, termosmuggar och massa andra produkter! Ni hittar alla mina återförsäljare HÄR. (Nedan ser ni exempel på nya produkter)


Hoppas ni vill hänga med mig på min kreativa resa!


/ Sanna Wieslander



Kommer ni ihåg förra året när jag fick äran att illustrera motiv åt Nordens Ark som sedan trycktes på koppar, tygkassar och posters till deras fina butik? Nu har jag tecknat nya motiv för 2020! Denna gången valde vi att illustrera visent, nordiskt bi, przewalskis häst och vitryggig hackspett.


Tanken kring illustrationerna är att lyfta fram några av de djur som Nordens Ark jobbar hårt för att skydda och bevara. T.ex Nordiskt bi som försvinner idag i stor utsträckning p.g.a användning av miljögifter, odlingslandskap med monokulturer och igenväxning. Jag har valt att teckna djuren detaljerat i blyerts då det är lite av mitt signum och vill ge motiven den där härliga ”äldre skolplansch känslan”. Jag är så glad över att jag har fått vara med och arbetat fram ytterligare fyra nya motiv åt Nordens Ark! Nu finns de att köpa som limiterade konsttryck och på muggar i deras fina butik. Passa på innan de tar slut och bidra till att hjälpa dessa fina djur!


Här är lite bilder från deras butik.



...Och så där nöjd såg jag ut när jag var där i veckan. Måste erkänna att man känner sig lite stolt när man går in i deras fina butik nu för tiden.


Vill ni veta mer om Nordens Ark? Spana in deras hemsida HÄR.

 
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Facebook - svarta cirkeln

E-post: hello@sannawieslander.com

Tel: +46(0)704572892

Sanna Wieslander ART AB | Org nr: 559060-7551
© 2020 SWART