top of page

DIY – Bag in box påskägg

Nu till helgen är det påsk! En helg där svenskarna tydligen äter ca 2000 ton ägg (motsvarar ca 32 miljoner ägg) samt trycker i sig 1,4 kg godis per person. Hur sjukt är inte det?

Även jag ingår såklart i den statistiken! I vår familj har vi haft som tradition att leta påskägg i mamma och pappas trädgård varje påskafton. År efter år. Fullproppade med godis! 3 år eller 33, det spelar ingen roll! Man är aldrig för gammal för att leta påskägg!


Men är det så att man skulle vilja göra en lite mer vuxnare variant av påskägg och skippa lösgodiset så kan man skoja till det och göra ett Bag in box ägg istället. Något som jag testade att göra förra året och tyckte blev rätt kul (se bild nedan).

Och speciellt krångligt är det inte heller! :)Det du behöver är:

  1. Ett påskägg.

  2. En kniv eller sax.

  3. En limpistol (eller t.ex. trälim).

  4. En halvfull Bag in box med något vin som ni tycker om.

Ta ur påsen från bag in boxen och släng kartongen. Skär som två halvmånar på båda kanterna på ägghalvorna (Så det blir ett runt hål när de sätts ihop). Placera pipen på bag in box påsen ut genom hålet på ägget och lägg själva vinpåsen inne i ägget. (Det kan hända att ni måste tömma påsen lite för att få plats beroende på storlek på Bib och ägg #tråkigtförer #skål). Limma lite längs kanterna på ägget med limpistol, sätt ihop halvorna och låt torka. Et voila! Ni har gjort ett Bib-ägg!


Lite kul va? Oavsett om ni vill göra ett sånt här ägg eller inte så hoppas jag ni får en strålande påskhelg med nära och kära! Själv ska vi hem till Uddevalla och krama på familjen.

Vi hörs snart igen!


Puss & kram / Sanna


0 kommentarer

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page