top of page

En gammal pardörr får ny kostym.

Sen i vintras har det verkligen varit fullt ös. För de senaste månaderna har jag nämligen tillbringat större delen av tiden med att marmorera, laga dörrar och ådringsmålat för Sekelhus. Bosse som är VD på Sekelhus arbetar just nu med att renovera två fastighetshus mitt på Stora torget i Falköping. Det var ett år sedan jag var där första gången och hälsade på och det har vart så otroligt häftigt att få följa den här renoveringen. Själva trapphuset där jag arbetar nu var ganska slitet tidigare men det har verkligen renoverats med omsorg och kärlek. Och i vacker, tidlös sekelskiftesanda! Det blir så fint så att man nästan bli sugen på att flytta dit!


Vi har arbetat med detta ett tag nu så jag vet inte riktigt vart jag ska börja (Det har målats en hel del så att säga.). Men jag tänker att jag delar upp det lite smått i olika inlägg så det blir lättare att ta in.


Först ut kommer förvandlingen av själva entrédörren till fastighetshuset som jag har arbetat i. Det är en gammal pardörr från en lägenhet som har byggts om och monterats i nya karmar. Den grundades och målades om av målarna och sedan fick jag ådringsmåla den som gammal ek. Bosse förklarade så fint att det skulle kännas som en gammal, välklädd dam som har åldrats på bästa sätt.


Så här såg den ut när den var helt omålad.På baksidan gömmer sig den gamla pardörren men det glömde jag tyvärr ta kort på.Här har målar-Erik grundat och täckmålat partierna i ljus gul ton. (Fungerar som skydd och grundton för ådringsmålningen av dörren sen)Här håller jag på att måla upp två olika lager för att få fram träådringen.Närbild på själva processen.Och så här blev den till slut!

Så här såg entrépartiet ut tidigare.Och så här ser det ut nu. Känns den som en gammal, stilig dam? ;) Det är lite svårt att få till rätt kulör när man fotar i motljus (Som det alltid är här på dagen). Men sista bilden är mest kulörlik ialf. Nu ska det bara fogas och målas på väggpartiet runt om och sedan ska det upp en förgylld siffra i glaset så är vi hemma!


Stay tuned för att se nästa inlägg om marmoreringar som har gjorts i huset! :)

0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page