top of page

Muralmålning med Fixfabriken.

För er som följer mig på Facebook och instagram så har ni nog inte missat att jag har hållt till i Sandarna i Göteborg och målat muralmålning med barn och ungdomar den senaste veckan. Tillsammans med projektledaren Christoffer Snobl och konstnären Benny Cruz och en himla massa härliga barn och ungdomar, har vi förvandlat en grå och dyster vägg till en transportsträcka fylld av glädje, liv och färg!


Projektet går ut på att involvera barns tankar och idéer i utformningen av ett nytt bostadsområde på ett kreativt sätt. Tillsammans har vi pratat och bollat ideér. ”Hur vill ni att ert bostadsområde ska se ut? Vad saknas? Vad ska finnas i er omgivning för att ni ska trivas riktigt bra? Och varför då?"


Barnen fick sedan rita ner deras drömmar och visioner. Vi pratade om deras tankar, grundmålade och förberedde väggen tillsammans, för att sedan skissa upp deras härliga teckningar på väggen och gå på med färg.


I början av veckan var det ca 10 barn som var med på projektet. Igår var vi upp mot 25-30 st! Så himla roligt! Vi börjar kl 14:00 varje dag så barnen hinner gå i skolan innan. Men igår när jag kom kånkandes på färgburkar strax innan tvåtiden så satt där redan flera stycken och väntade ivrigt! ”Äntligen! Vi har vart här i en halvtimma! Ska vi börja snart? Kan vi hjälpa till?!” Då blir man ju rörd till tårar! Vilka fantastiska barn och vilken härlig vecka!


Idag har vi lite uppehåll p.g.a. regn men i morgon kör vi igen kl 14:00 och då blir det även lite grill, mys och gruppbild som en fin avslutning på projektet. Kom dit och var med! Bruksgatan 17 (vid triumfglass).


Vill ni se fler bilder? Spana in Fixfabrikens faceboksida här.
0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page