top of page

För jag har tagit examen!

...För jag har tagit examen, för jag har tagit exaaaaameeeeen! Och bananer det är bra! Hurraaa!


Ja, men det är väl en ganska bra sammanfattning av det som har hänt sen sist tänker jag. Nu var det orimligt länge sedan jag delade med mig av min vardag här. Men den senaste tiden har varit ganska bananas faktiskt!


I skolan har jag under våren haft praktik i två månader och sedan haft kurserna företagande och entreprenörskap, specialisering och examensarbete. Denna sista praktikperiod tillbringade jag hos frimurarna i Skövde. De håller på att flytta och i deras nya lokal finns det ett otroligt vackert trapphus där väggarna och taken är helt täckta med marmoreringar och olika typer av dekormåleri. Dessa har tyvärr släppt eller skadats på många ställen med åren så då har jag fått vara där och restaurera. Jag har även gjort en hel del annat men det är tyvärr lite hemligt och är inget jag får visa här. Men det var ok att visa några bilder på restaureringar jag har gjort i deras "nya" trapphus iallafall.


Så här ser trapphuset ut.Taket i trapphuset. Hur vackert?Restaurering - FöreRestaurering - EfterRestaturering - FöreRestaurering - EfterRestaurering - FöreRestaturering - EfterDet var några exempel men jag ska inte dra alla då det nog bara är nördar som jag som tycker det är intressant ;) Men det har varit väldigt roligt och lärorikt! Det är fortfarande mycket kvar som behöver göras så jag hoppas att jag får komma tillbaka med paletten (fast nästa gång i form som mitt egna företag SWART). Otroligt vacker och härlig miljö att arbeta i.


Sedan har vi ägnat resten av våren till att grotta ner oss i både företagande och entreprenörskap, specialisering/dekormåleri och examensarbete. Roligt! Under specialiseringen var det mycket repetition av marmorering och träådring men även en hel del fokus på grisalle. D.v.s en skuggteknik där man målar i gråskala för att få en 3D effekt. Jag upptäckte nu att jag har varit lite dålig på att fota detta men här kommer ett exempel i alla fall.
Sedan har vi ju även arbetat med vårat examensarbete! Där vi fick bestämma lite mer fritt vad vi ville göra men med kravet att vi skulle använda några av de tekniker som vi lärt oss under de senaste åren.


...Och där har jag en liten knäpp idé. Ni som har följt mig på instagram kanske har sett att jag har snöat in lite på bananer den senaste tiden. Jag har nämligen en vision om att kanske inom ett år eller två ha arbetat ihop till en alldeles egen utställning. Där jag ska använda mig av både gamla traditionella tekniker men även lite mer moderna och ha med allt från egna oljemålningar till skulpturer, tyg, tapet och posters. Tänk då vad roligt att kunna döpa den utställningen till "Sanna Wieslander goes bananas" och där alla konstverk går i temat... bananer?


Jag har ju gått igång på detta fullständigt (haha)! Och därför passade jag även på att tjuvstarta att arbeta lite med denna kollektion under mitt examensarbete. Och eftersom en stor del av utbildningen har gått ut på att lära oss marmorera så har jag valt att göra en marmortavla med skuggteknik och även med tillhörande marmorbananer.


Så här såg min första skiss ut.


Och så här såg det ut längs vägen.Skissar på en egen meanderboard där jag istället vill att det ska stå "let's go bananas" som en ram runtomkring.


Visst blev dom lite roliga? Kolla gärna på stories på Instagram där det finns lite mer videos från själva skaparprocessen.


Helt plötsligt har det gått TVÅ ÅR och här sitter jag nu och har precis tagit examen. Hur fort gick inte det? Det har verkligen varit en helt fantastisk tid! Men nu är jag är så otroligt taggad på att äntligen få komma igång och arbeta heltid med mitt lilla företag SWART igen! Fortfarande som illustratör men nu även som dekormålare och förgyllare. Som jag har längtat! <3

0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page