top of page

Förgylld gungstol

Den senaste tiden har jag arbetat en del på Colorama/Billingefärg här i Skövde så jag har inte kört heltid med mitt egna (därav har det vart lite tystare från mig än vanligt). Men 1-2 dagar i veckan arbetar jag med egna projekt eller kunduppdrag. Bland annat fick jag in den här fina gungstolen av ett par som frågade om jag kunde laga den.
Stolen var ordentligt skadad och färglagret var även väldigt sprött på många ställen så vi kom fram till att det var bäst att slipa ner hela och sprutlackera den för bästa och mest hållbara resultat. Sagt och gjort lämna jag in den till grymma Labbås inredningslack i Tidaholm.Stolen blev som ny! Rekommenderar verkligen Labbås inredningslack om ni vill fräscha upp köksluckor eller möbler m.m.


Nu var det dags för mig att måla dit mönstret igen! Jag hade tidigare kalkerat av originalmönstret som jag sedan ritade dit igen på gungstolen. Vi kom fram till att mönstret skulle bli snarlikt men lite "cleanare" och valde att ta bort blom-målningarna och endast hålla oss till guld/mässing.


Linjerna börjar komma på plats.


Förgyller de större formerna med mässingsblad.


Vad vore livet utan tejp?Dags att gå på nackstödet.


Lite pilligt men väldigt kul och meditativt.


Tadaa! Vi la även till parets initialer på nackstödet. Samt patinerade guldet/mässingen lite för att den skulle se lite äldre ut så det pratade bättre med gungstolens stil. Tills slut fick den några lager golvlack på sig så att målningen håller ordentligt för alla rumpor som ska sitta i den.Lite skillnad från originalskicket ändå? :)Tack för ett väldigt roligt uppdrag! :)0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page