top of page
  • Skribentens bildSanna Wieslander

Mönsterkurs

Det har bokstavligt talat vart mycket mönster på tapeten den sista tiden. Man kan ju inte låta bli att inspireras av allt fint som syns i flödet på diverse inredningskonton. Detta har verkligen väckt min nyfikenhet för hur man går tillväga. Tänk vad kul att kunna göra mönster till kläder, tapet och vardagsprodukter! Sagt och gjort så bokade jag in mig på en distanskurs i mönsterformgivning.


Så den sista tiden så har jag suttit här hemma med mitt ritblock, ritplatta och photoshop och pysslat. Här kommer en liten tjuvkik från vår första workshop. Enkla teckningar på olika nyponblommor från mitt ritblock pusslades ihop och blev tillslut ett digitalt mönster. Så himla kul att lära sig och se hur mönstret sakta växer fram.Och så här kan det se ut med lite färg.Helt plötsligt har en ny värld öppnat sig och jag ser mönster i precis allt! Så nu ska jag experimentera vidare här hemma.


Skulle du också vilja lära dig att göra mönster (eller något annat kreativt) så rekommenderar jag verkligen att kika in på Art college’s hemsida. Jag har gått kurser där i både mönsterformgivning och digital mönsterformgivning i photoshop som leds av mönsterkonstnären Cecilia Pettersson. Hon var/är verkligen toppen! Spana in det!


Tjing så länge!

Post: Blog2_Post
bottom of page