top of page

Nya illustrationer för Nordens Ark.

Kommer ni ihåg förra året när jag fick äran att illustrera motiv åt Nordens Ark som sedan trycktes på koppar, tygkassar och posters till deras fina butik? Nu har jag tecknat nya motiv för 2020! Denna gången valde vi att illustrera visent, nordiskt bi, przewalskis häst och vitryggig hackspett.


Tanken kring illustrationerna är att lyfta fram några av de djur som Nordens Ark jobbar hårt för att skydda och bevara. T.ex Nordiskt bi som försvinner idag i stor utsträckning p.g.a användning av miljögifter, odlingslandskap med monokulturer och igenväxning. Jag har valt att teckna djuren detaljerat i blyerts då det är lite av mitt signum och vill ge motiven den där härliga ”äldre skolplansch känslan”. Jag är så glad över att jag har fått vara med och arbetat fram ytterligare fyra nya motiv åt Nordens Ark! Nu finns de att köpa som limiterade konsttryck och på muggar i deras fina butik. Passa på innan de tar slut och bidra till att hjälpa dessa fina djur!


Här är lite bilder från deras butik.

...Och så där nöjd såg jag ut när jag var där i veckan. Måste erkänna att man känner sig lite stolt när man går in i deras fina butik nu för tiden.


Vill ni veta mer om Nordens Ark? Spana in deras hemsida HÄR.


Comentários


Post: Blog2_Post