top of page

The TRUCK – att måla på en food truck.Förra veckan lagom till att våren äntligen besökte oss, hängde jag en hel del ute vid Stora teatern här i Göteborg tillsammans med min kära praktikant Alicia Linnér. Jag hade nämligen fått i uppdrag av de goa killarna som driver restaurangerna The BARN och Teaterkällaren att piffa till en gammal food truck som de tänkte sälja korv och öl ur vid Stora teaterns nattklubb, ”Backstage” i sommar.


De ville att all gammal text skulle bort, på med ny färg och dit med The TRUCK loggan plus lite annat piff. Så då var det bara att sätta igång!


Så här såg den ut innan.


Det var ju en heeeel del dubbelhäftande tejp överallt på bilen sen innan. Den hade suttit där ett tag så det var rätt kämpigt att få bort det. Det hade liksom smält samman med plåten. Men med hjälp av några färgskrapor, spruta på hälfta T-röd och hälfta lacknafta så fick vi tillslut bort det. Då blev det som mjukt tuggummi så fick man skrapa av det lager för lager.


Alicia tyckte det var väldigt lärorikt att skrapa bort segt tuggummi.


Skrap, slip och fix för att sedan kunna måla över allt med grå färg.


När den gråa färgen hade torkat var det dags att måla på lite text och bild.


Lunchpaus i stan med min goa, rosa donna.


Passade även på att göra nya skyltar till Teaterkällarens gatupratare. Till dessa använde jag vita posca pennor. Då jag tycker det är mycket lättare att skriva text med pennor än med pensel. Avslutade med ett lager matt spraylack för extra skydd.


Sen tillbaka till foodtrucken igen för att måla korv och öl.


Nu ska bara korvarna in i bilen! Så här ser det ut när den är ”in action”.


Så är man lite hungrig efter allt klubbande på Backstage vid Stora teatern så går det nu alldeles utmärkt att köpa lite nattamat här på lördagar mellan 23-04.

0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page