top of page

Illusionsmåleri på Pinchos.Ja nu är en liten del av väggmålningen på Pinchos och E.K handels´s innegård klar!

Vi har målat en port! Wihoo! Och imorgon kommer byggställningen så då kör vi igång igen och ska måla dit fyra fönster. Tanken är att väggen ska se ut som ett hus till slut. Eller en husvägg rättare sagt, med en port och fyra fönster och eventuellt en annan färg på fasaden. Men det får Carl på Pinchos bestämma sen när fönsterna är klara.


Det är första gången jag målar på puts. Ja, det är första gången jag lagt puts också! (vi behövde jämna till väggen med ett lager puts där vi skulle måla innan vi satte igång. Så att det blev ett slätare underlag att arbeta med.) Tur att man har en sån handywoman till mor som lär en allt hon kan! :)


Jämfört med andra väggmålningar som jag har gjort tidigare så sugs färgen in och torkar otroligt snabbt när man målar på puts. Så det gäller att arbeta snabbt och köra lite lager på lager varianten. Väldigt spännande att få arbeta på så olika ytor. Det tog lite längre tid än vad vi trodde men nu är porten klar!


Så här blev den till slut:


Före - med Mamma och linjalen i högsta hugg.


Och efter!


Och här såg det ut under arbetets gång.


Det blev la inte så dumt? Som sagt imorgon kör vi igång igen! Då kommer jag befinna mig i Uddevalla i nästan en hel vecka tillsammans med min vapendragare och underbara mamma, Annika Wieslander. Samma tid, samma kanal och i det programmet så är det dags att måla fönster.

(4 st ungefär där)Comments


Post: Blog2_Post