top of page

50 nyanser av brunt.

Det har ju inte bara marmorerats i fastigheten i Falköping. Det har ådringsmålats en hel del också! Det är tre våningsplan i huset och 3-5 stora pardörrar per plan. Nästan alla var ådringsmålade sedan tidigare men alla var även tyvärr ganska hårt åtgångna och behövde lagas på flera ställen. Så det har jag även pysslat med. Lagat en himla massa dörrar! Det är nog bland det svåraste att göra tycker jag. Att först laga och sedan hitta exakt rätt kulör så inte lagningarna syns och samtidigt måla på samma sätt/teknik som någon annan. Men det gick ju kanon! Jag ska inte tråka ut er och visa bilder på alla dörrarna men här kommer lite bilder från några av dom.Här är en av de första bilderna jag tog på dörrarna på våning tre. Den vänstra ska målas och efterlikna de högra dörrarna.Dörrfodret och även dörren till höger ska målas likt mittpartiet. Den "laxrosa" färgen har jag som grund för träådringen. Arbetsprovet på golvet visar lite hur lagren byggs upp steg för steg.Och så här blev det efteråt!Här har även nytt golv kommit på plats, väggarna målats och bröstpanel kommit upp. Samt även lite belysning.


Lagning av en annan dörr på våning tre.Så här blev den efteråt. Här är delar av den gamla ådringsmålningen kvar och så har jag målat endast det skadade partierna som var vitmålade på tidigare bild. Även golvlisten och dörrfodret har ådringsmålats och färgmatchats.Här är ett exempel på en annan lagning på våning två. Målarna har fogat och lagat partier som jag sedan ska försöka trolla bort med färg.Det är en del att jobba med.Jag bygger upp det lager för lager. Även golvlisten färgas in.Lite sämre ljus på den här bilden men så här blev det efteråt. Även pilastern till höger har målats i carrarramarmor.Vackert våningsplan!På andra sidan av våningsplanet har vi de här dörrarna. Där lagade jag några brädor på respektive dörr samt färgade in dörrfodret.
Inne i en av lägenheterna färgade jag även in fönsterlisterna och dörrfodret samt lagade små hål.Och så här blev det efteråt. Jag hade gärna haft en sån hall!


Det var några exempel från dörrarna men jag måste bara visa några glimtar från stora salen också i den här lägenheten där jag lagat en del skador i befintliga väggmålningar. Så vackert "rum"!
Där har jag gått och lagat och målat i väggmålningarna. Här ser ni lite före och efterbilder från några av dom.
Detta är alltså en av många lägenheter som man kan hyra av Sekelhus. Med kakelugn i nästan varje rum. Så vackert! Nu har jag målat färdigt för den här gången. Tack Bosse för att jag har fått vara hos er och måla på lite allt möjligt denna våren. Det har vart helt fantastiskt roligt!


تعليقات


Post: Blog2_Post