top of page
  • Skribentens bildSanna Wieslander

Det är så roligt att äntligen vara igång med sitt egna igen efter mammaledighet och två års hantverkstudier. Det kändes lite ovisst där ett tag när jag sa upp min ateljé i Göteborg och flyttade till Skövde. Att vara helt ny i en stad där jag inte känner någon. Jag fick liksom marknadsföra, nätverka och bygga upp företaget på nytt igen (mitt i en pandemi). Men så roligt det har varit och vilket fantastiskt bemötande jag har fått! Skövde har verkligen välkomnat oss med öppna armar och jag trivs så himla bra här nu! Nu har jag ju även fler ben att stå på och fokuserar allt mer på dekormåleri och det glädjer mig så att så många vill ta vara på det gamla hantverket. Så ni kommer få hänga med mig på mycket dekormåleri-projekt framöver!


Förra veckan arbetade jag i ett lägenhetshus på Vasagatan här i Skövde där fem pelare skulle marmoreras i grön kolmårdsmarmor. De har precis renoverat trapphuset och målat om väggarna från röda toner till lite mer grön och grå-skaliga nyanser och ville att pelarna skulle matcha. Så då fick jag komma dit!


Jag fick en färgkod till kapitälet och basen som skulle målas om, samt slipa och grunda pelarna innan jag kunde börja marmorera. Så här såg dom ut innan (i entrén):

Så här blev det efter!


Visst blev det lite trevligare? De ska även göra om trappan och polera upp golven så det blir nytt och fräscht. Kommer bli superfint! Fler bilder från processen samt bilder på resterande pelare kommer här:


Så här såg grundskiktet ut på många innan arbetets gång.


Kapitäl och bas målat samt grund till marmorering.


Bygger upp första lagret.


I första lagret drar jag även bort färg för att skapa sprickor och skiftningar. Sedan var det bara på med lager nummer två och en topplack. Resultatet blev så här:

Tack Celander för ett roligt uppdrag! Och tack alla boende i huset för trevligt sällskap :)
  • Skribentens bildSanna Wieslander

I september så fick jag ett samtal från min kära kusin som jobbar på Svenskt Tenn om jag skulle kunna göra några marmorerade bakgrunder till fotograferingen av deras julkollektion - Atlantis. Tror ni jag blev taggad? Oh, ja!


Jag fick en tydlig skiss från Svenskt Tenn på vilka marmorsorter de ville ha, mått, form och hur det skulle vara komponerat. Sen var det bara att sätta igång! Dock var det ganska snäv tidplan. Jag hade cirka en vecka på mig innan de behövde skickas upp till fotograferingen. Under denna tiden jobbade jag även väldigt mycket på Colorama i Skövde så det blev till att sitta varje kväll/natt och köra på. (Från vardagsrummet till min familjs förtjusning haha) Men kul var det!


Här kommer lite bilder från processen.


Stora mdf skivor som grundades och lackades.


Sakta byggs ett triangelmönster upp med olika marmorsorter. Här har jag lagt mässing som grund för en bit och gjort första lagret på en kolmårdsmarmor på en annan.


En skiva klar!


Färdigt! Så här såg de ut innan jag skickade upp dem till Stockholm.


Tada! Efter lite magi i deras fotostudio så fick jag sedan dessa bilderna skickade till mig.Häftigt va? Vill ni se mer så finns bilderna nu även uppe på deras hemsida. www.svenskttenn.com. Och snart kanske det kommer fler om ni går in och följer dom på Instagram ;)


Tack Hanna och Svenskt Tenn för ett superkul projekt!

  • Skribentens bildSanna Wieslander

Sommar, sol och ledighet! I år tillbringade vi semestern på hemmaplan med mycket utflykter. Varav såklart till vårt kära Nordens Ark! Nu har det blivit tradition att åka dit och hälsa på med familjen varje sommar. Jag är så himla glad för att får arbeta tillsammans med dom! Nu är vi inne på fjärde året i rad som jag illustrerar djurmotiv till Nordens Ark. I år riktade vi strålkastarljuset på sisel, eremitibis, väneko och amurtiger.Djurmotiven finns som vanligt tryckta på koppar, posters, vykort m.m och säljs endast i deras egna charmiga ladu-butik i parken. Inkomsterna går till deras hårda arbete att rädda utrotningshotade djur.


Här kommer lite bilder från vårt besök i sommar. Man blir ju alldeles varm i hjärtat av att få ha en alldeles egen liten avdelning på Nordens Ark! <3
Stolt tjej!


Hur fin keps?


"Mini-me".


Dagen till ära var det "tigerns dag" och vi fick säga hej till Amurtigrarna som jag tecknat av.


En skylt i parken som jag har illustrerat bilder till.


Årets nya motiv på muggar!


En annan rolig sak som jag inte har visat upp här är att jag även har illustrerat bilder till en pysselbok för Nordens Ark (Finns att köpa i deras butik). Tidningen blev så himla fin! Både rolig och lärorik för vuxna som barn! Här är några bilder på den.Snart är det dags för ett nytt möte för att planera nästa års motiv. Där i mellan ska jag b.l.a. arbeta lite på Colorama här i Skövde, restaurera ett vackert, gammalt trapphus hos Frimurarna och marmorera en gitarr. Häng med mig på Instagram för att se mer vettja!


Vi hörs snart igen! :)


Blogg: Blog2
bottom of page