Arkiv

  • Sanna Wieslander

Ni som har hängt med mig här ett tag vet att jag tidigare drivit min egna webshop och tryckt och skickat mina posters och prints själv direkt till mina kära kunder. Sen tog livet sig en liten tango. Vi fick barn, flyttade till ny stad och jag började studera på heltid på Tibro's hantverksakademi. Helt plötsligt räckte inte tiden till och jag valde att stänga ner min webshop och sälja via andra återförsäljare istället. Som hos Printler t.ex! Jag är SÅ glad över detta samarbetet. Det känns så tryggt att veta att mina illustrationer verkligen hanteras av proffs. De har stenkoll på allt som har med tryckprocessen att göra, använder sig av papper av högsta kvalitet och skickas fint förpackat med omsorg till kunderna.


Och vet ni vad? Just nu är jag månadens artist hos Printler! Gå gärna in och kika på deras hemsida för att läsa mer. Just nu har det även upp till 30% på alla posters och prints om ni använder koden "SPRING21" när ni kommer till kassan. (Läs mer här.)



  • Sanna Wieslander

Herregud vad tiden går sen man har börjat på Tibro's hantverksakademi. Vi har nu redan gått en hel termin och avslutat b.l.a. grundkurserna i träådring och marmorering. Jag tänkte att jag skulle skriva massor här och uppdatera om vad vi gör men tiden har liksom bara försvunnit. Men nu är jag här!


Vi har alltså nu lärt oss grunderna för att måla olika klassiska marmor och träsorter. Vi har även haft möbelhistoria och studerat olika ornament och formspråk genom århundradena som vi senare ska lära oss att väva in i vårt måleri. Väldigt spännande faktiskt!


Främst har vi använt oss av drickablandning (öl+pigment i första lagret) och sedan halvolja och pigment i resterande lager när vi målar. Men vi har även fått prova på att arbeta med lite modernare medel som marmoreringsbas. För en som nästan bara har ritat med pennor tidigare så är detta en helt ny värld! Men det är så kul att måla med olja och pigment!


Här kommer några bilder på vad vi har pysslat med den senaste tiden i skolan.


Målad Kålmårdsmarmor och ekebergsmarmor med skugga.


Träådring - flammig björk.


Träådring - Olika sätt att måla ek.


Träådring - Valnötsrot med ram.


Träådring - Färdig valnötsrot med ram.


Träådring - Början på en intarsiaimitation.


Träådring - Färdig intarsia, valnötsrot och flammig björk målade på pannå.


Skuggteknik - Början på en Maskaron med olja på pannå. (Maskaron är ett reliefornament i form av ett stiliserat grinande ansikte som flyter samman med en omgivande ornamentering.)


Skuggteknik - Början på en Maskaron med olja på pannå. Denna surgubbe är inte riktigt klar än.


Nu är dessa grundkurser slut men jag kommer fortsätta att fördjupa mig i dekormåleriet under termin tre. Nu har vi nämligen börjat två nya kurser - förgyllning och gjutning. Och det är sååå kul! Vi skulpterar, gjuter, bygger ramar och det flyger bladguld och slagmetall kors och tvärs! :) Mer bilder och info om detta kommer snart.


Hej så länge. Vi hörs snart igen!


  • Sanna Wieslander

Så länge som jag har velat berätta det här för er! Den senaste tiden har jag nämligen arbetat tillsammans med Gallerix för att skapa två nya bebisar till deras superfina födelsetavla-kollektion! OCH NU ÄR DE LIVE!


Vi kallar dessa små godingar för Cuddle och Sweet dreams.




Illustrationerna är tecknade med massor av kärlek. Med dessa motiv kan du sedan skapa din egen unika födelsetavla genom val av inramning, texter, födelsedata och färg. När du anger ditt barns födelselängd så anpassas längden på skissen därefter och trycks i skala 1:1, naturlig storlek. Utöver ditt barns namn kan du också ange födelsetid, födelsedag, födelsevikt och en personlig liten hälsning som gör din födelsetavla helt unik.


Motiven kostar 495 kr / st. Psst! Just nu har Gallerix 50% på alla deras posters och tavlor för nya medlemmar!



Dessa födelsetavlor hittar ni endast hos min nya, fina återförsäljare Gallerix. Är ni nyfikna och vill veta mer så kan ni även läsa mer om min kreativa resa och skapandet bakom tavlorna i en exklusiv intervju med Gallerix HÄR.



Foton: Martina Wärenfäldt (www.mstudio.se)


 
  • Instagram - svarta cirkeln
  • Facebook - svarta cirkeln

E-post: hello@sannawieslander.com

Tel: +46(0)704572892

Sanna Wieslander ART AB | Org nr: 559060-7551
© 2020 SWART