top of page
  • Skribentens bildSanna Wieslander

När jag arbetade i Falköping och dekormålade så kom jag i kontakt med Spångsjö Libergs's måleri. De hade börjat renovera Slöta kyrka och behövde någon som kunde förgylla kloten som sitter på taket. Tänk så bra att jag håller på med sånt nu! Så det var bara att åka med och kika på kyrkan och ta med kloten hem och så kunde jag förgylla dom hemmavid. Så roligt!


Så här såg dom ut innan.


Det var inte mycket guld kvar på kloten.


Väl hemma gjorde jag rent dom och grundade med järnmönja (För det var så de var behandlade tidigare). Sedan målade jag ett lager gul linoljefärg innan det var dags att lägga på bladguldet. Tur man har G.W hemma som håller ställningarna ;)


Och så här blev de efteråt. Tänk vad lite guld kan förgylla vardagen?Dom ser så små ut när dom väl kommer på plats.


Fin kyrka! Tack för att jag fick vara med och förgylla tillvaron på ett pyttelitet hörn :)

Som ni kanske vet så illustrerar jag en del åt Nordens Ark. För femte året i rad nu så illustrerar jag limited edition motiv varje år som trycks på massor av fina produkter i deras egna butik i parken. Jag är så himla stolt, glad och tacksam över att få vara en liten, liten del i deras hårda arbete med att rädda utrotningshotade djur! I år illustrerade jag även bilder till deras stora informationsskylt utanför sköldpaddsarken och i torsdags var det äntligen dags för invigning! Och vilken dag vi fick! Vädret var med oss med strålande sol och de hade fixat så otroligt fint inför denna stora dag! Kronprinsessan Victoria, postkodlotteriet, radio och tv och alla som har varit delaktiga på något vis var med.


Så här såg inbjudan ut som gick ut till alla inblandade. En liten ormhalssköldpadda som jag ritat åt Nordens Ark.


Vi började dagen med lite utomhuslunch med livemusik i det vackra sommarvädret.


Sedan promenerade vi bort till sköldpaddsarken.


Lite tal från innan öppningen (med Ellen Ljungqvist's fantastiska mosaiksköldpaddor i förgrunden).


Mats Höggren (VD), Kronprinsessan Victoria, Jimmy Helgesson (sköldpaddsexpert) och en grekisk landsköldpadda såg till att klippa bandet så arken kunde invigas.


Vår dotter Ebba tyckte det var väldigt spännande med sköldpaddorna.


Här är den stora skylten som jag har vart med och illustrerat bilder till. Glada tjejer!


Illustrerade en bild hur en sköldpadda ser ut inuti (De kan inte krypa ur skalet som på tecknad film!)


Lite linjeillustrationer.


Så roligt att få ta med Ebba på det här! Hon var så nöjd!


Dom bästa supportrarna! (Mamma, pappa och Ebba! <3


Tänk att jag får ha en alldeles egen lite hörna i parken? Så fint!


Imorgon släpps de nya illustrationerna tryckta på massa olika produkter! Jag önskar sååå att jag hade kunnat stanna en dag till så jag kunde få se dom själv.Ett litet utkast från Bohusläningen där jag och Ebba fick vara med på bild.


Tack Nordens Ark för en helt fantastisk dag! Så häftigt att äntligen få se detta live! Om du vill läsa mer om Nordens Ark, sköldpaddsarken och deras hårda arbete med att rädda utrotningshotade djur så kan du göra det HÄR.

  • Skribentens bildSanna Wieslander

Det har ju inte bara marmorerats i fastigheten i Falköping. Det har ådringsmålats en hel del också! Det är tre våningsplan i huset och 3-5 stora pardörrar per plan. Nästan alla var ådringsmålade sedan tidigare men alla var även tyvärr ganska hårt åtgångna och behövde lagas på flera ställen. Så det har jag även pysslat med. Lagat en himla massa dörrar! Det är nog bland det svåraste att göra tycker jag. Att först laga och sedan hitta exakt rätt kulör så inte lagningarna syns och samtidigt måla på samma sätt/teknik som någon annan. Men det gick ju kanon! Jag ska inte tråka ut er och visa bilder på alla dörrarna men här kommer lite bilder från några av dom.


Här är en av de första bilderna jag tog på dörrarna på våning tre. Den vänstra ska målas och efterlikna de högra dörrarna.


Dörrfodret och även dörren till höger ska målas likt mittpartiet. Den "laxrosa" färgen har jag som grund för träådringen. Arbetsprovet på golvet visar lite hur lagren byggs upp steg för steg.


Och så här blev det efteråt!


Här har även nytt golv kommit på plats, väggarna målats och bröstpanel kommit upp. Samt även lite belysning.


Lagning av en annan dörr på våning tre.


Så här blev den efteråt. Här är delar av den gamla ådringmålningen kvar och så har jag målat endast det skadade partierna som var vitmålade på tidigare bild. Även golvlisten och dörrfodret har ådringsmålats och färgmatchats.


Här är ett exempel på en annan lagning på våning två. Målarna har fogat och lagat partier som jag sedan ska försöka trolla bort med färg.


Det är en del att jobba med.


Jag bygger upp det lager för lager. Även golvlisten färgas in.


Lite sämre ljus på den här bilden men så här blev det efteråt. Även pilastern till höger har målats i carrarramarmor.


Vackert våningsplan!


På andra sidan av våningsplanet har vi de här dörrarna. Där lagade jag några brädor på respektive dörr samt färgade in dörrfodret.Inne i en av lägenheterna färgade jag även in fönsterlisterna och dörrfodret samt lagade små hål.


Och så här blev det efteråt. Jag hade gärna haft en sån hall!


Det var några exempel från dörrarna men jag måste bara visa några glimtar från stora salen också i den här lägenheten där jag lagat en del skador i befintliga väggmålningar. Så vackert "rum"!Där har jag gått och lagat och målat i väggmålningarna. Här ser ni lite före och efterbilder från några av dom.Detta är alltså en av många lägenheter som man kan hyra av Sekelhus. Med kakelugn i nästan varje rum. Så vackert! Nu har jag målat färdigt för den här gången. Tack Bosse för att jag har fått vara hos er och måla på lite allt möjligt denna våren. Det har vart helt fantastiskt roligt!


Blogg: Blog2
bottom of page