top of page

Blommiga toaletter.I september så fick jag ett härligt samtal från Marcus som är en av de goa grabbarna som driver restaurangen The BARN i Göteborg. Jag har vart med där på ett hörn och hjälp dom illusionsmåla deras jalusi så det såg ut som träplank, samt tecknat några tavlor till deras restaurang tidigare och nu ringde han och avslöjade att de hade påbörjat ett nytt spännande projekt. De skulle öppna en ny restaurang i Göteborg den 1:a oktober. Teaterkällaren!


Allt skulle gå i en lite gammaldags, fransk/svensk och lantlig stil och han undrade om jag kunde hjälpa dom dekorera deras toaletter så att de matchade temat. Det är inte varje dag man får förfrågan att måla på toaletter. Men självklart tyckte jag detta lät superkul och tackade ja direkt!


De önskade ett blått blommönster. Gärna liknande Ostindia porslinet från Rörstand som de har på Teaterkällaren. Så jag började genast googla bilder och skissa på ett mönster som skulle kunna passa till.


Så här ser Ostindia porslins-servisen ut.


Jag hade aldrig tidigare målat på porslin. Så jag köpte hem porslinsfärg och satt och smygövade på tallrikar några kvällar hemma framför tv:n. Svårt men väldigt mysigt!

Min kära mormor var nämligen en hejare på att måla på porslin och motiven var väldigt ofta små, blå-lila blommor (”mormors glasögon” och blåklockor om jag inte minns fel). Så det kändes lite som när man var liten och var hemma hos mormor och satt och pysslade med henne när hon målade små, blåa blommor på äggkoppar.


Det började med att det var tre toaletter som skulle målas med blommönster. Men längs vägen blev det även på en del av väggarna utanför toaletterna. (Det var faktiskt inte jag som inte kunde hejda mig och gick bananas utan det var grabbarna på Teaterkällaren som önskade det).


Här kommer lite bilder från själva processen.


Smyger runt och fotar lite.


Full action! Nu är det bara två veckor kvar innan restaurangen öppnar.


Dags att gå på väggarna.


Sista blomman målad!


Jag fick även i uppdrag att måla deras logga på en gatupratare som ska stå utanför. Samt piffa till några griffeltavlor inne i restaurangen.


Då såg det ut så här:


Och så här ser det ut inne på restaurangen.


Matchande porslin.


Visst blev det fint? Jag bara älskar hela deras stil! Tack Teaterkällaren för ett väldigt roligt uppdrag! Det har vart så himla trevligt att få vara hos er de här dagarna. Nästa gång vi ses så lovar jag att inte komma i målarkläder och hänga inne på era toaletter hela kvällen utan sitta vid matbordet med ett glas rött i handen och mumsa på lite goda ostar istället.


À bientôt!

Comments


Post: Blog2_Post