top of page

Dekorationsmåleri i Kallebäcks torn.

I november förra året damp det ner ett väldigt trevligt mail från Stena fastigheter i inkorgen. De undrade om jag ville att dekorationsmåla i ett 14 våningshus i Kallebäck. Vilket jag inte behövde fundera speciellt länge på. Såklart man ville det! Vilket kul projekt!


Dock var det ganska snabba puckar som gällde då det var inflytt i detta nyproduktionshus redan i slutet på December. De ville ha ett större motiv/mönster i entrén och sedan plocka mindre bitar från detta och måla upp på vardera våningsplan för att få ett genomgående tema i huset. Jag började rota lite i gamla skisser för att få ideér och hittade detta mönster som jag ritade när jag studerade på Göteborgs konstskola.Detta var en aningens för avancerat för den snäva tidsplanen så jag förenklade det hela en aning och gjorde det svartvitt. Målningen skulle även sträcka sig över två väggar varav den ena var mörkgrå så jag fick exprimentera lite och invertera mönstret på ena sidan. Jag lade även till ”två torn” som upprepade sig i mönstret för att symbolisera Kallebäcks torn. Så släng aldrig era gamla skisser och teckningar! Man vet aldrig när de kan komma till användning eller vad de kan inspirera till i framtiden.Så i december var det bara att bege sig till sin nya arbetsplats och börja måla. Så spännande!För att inte kladda allt för mycket på väggen så skissade jag upp det hela med krita och maskeringstejp. Det var detta som tog längst tid så här i efterhand.Note to self: Det går åt en del tejp.Ritar bubbliga mönster.… och lite ”torn mönster”. Lilltjejen i magen fick hänga med hon med. Vare sig hon ville eller inte <3 (men jag tror hon tyckte det var minst lika kul som mamma).Bubblor, bubblor, bubblor!Och så här blev det till slut i entrén.Och så här ser det ut utifrån.Sen var det bara att knata upp och måla 13 våningar till.
Där gjorde jag det lite enklare och plockade endast mindre detaljer från det större motivet i entrén.Jag använde mig av poscapennor, maskeringstejp och väggfärg i svart, vitt och grått.Olika mönster på olika plan men alla från samma grundmotiv.Mer bubbliga bollar!Det tog några dagar men till slut så var det målat ända upp till våning 14!Visst är det härligt med människor som vågar satsa på lite mer ”färg” och form i det offentliga rummet? Tack Stena fastigheter för detta fantastiskt roliga uppdrag! Nu håller jag tummarna för att det blir mer sånt här i framtiden.


Vill ni se mer bilder och videos från processen av detta dekorationsmåleri så finns det på min Instagram under stories – Mural / pattern.


0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page