top of page

DIY – Babygym

Tudelu! Jag ville bara checka in och säga att jag fortfarande är här! Men nu har dagarna bytts ut från jobba heltid mot att mysa med bäbis större delen av tiden istället. Det är så gosigt va! Jag har aldrig sett mig som en”bäbisperson” innan graviditeten. Men nu kan jag liksom inte få nog av att lukta på det där lilla knytet. Det är verkligen helt fantastiskt mysigt att få vara mammledig med henne. Älskade lilla onge! <3


Förutom att dagarna är fyllda med massa bäbisgos just nu så blir det även en hel del långpromenader och häng med vänner och familj. Ebba brukar även få hänga med mig till studion en gång i veckan där vi jobbar lite.


Sen tycker jag ju att det är väldigt kul att pyssla. Vårt senaste pysselprojekt var ett egentillverkat babygym. Som faktiskt är förvånansvärt populärt! Så jag tänkte att jag ville dela med mig av hur jag gjorde det här. Ifall det finns några fler pysselfantaster med småbarn där ute. :)


Så här ser det ut.Tycker du att det ser käckt ut blir sugen på att göra ett liknande babygym så behöver du följande prylar:

  1. Såg

  2. 4 st trälister á 60 cm

  3. 1 rundstav. 21 mm i diameter och ca 70 cm lång.

  4. Träplugg

  5. Sandpapper

  6. Borr

  7. Läderband

  8. Eventuell färg

  9. Saker att hänga i babygymmet. (Jag sydde små filtdjur).Så här gör du:


Börja med att kapa till trälisterna i önskad längd, mina är 60 cm långa. Mät och markera sedan ut vart rundstaven ska sitta, jag satte den ungefär 8 cm ner. Använd ett borr som är lika brett som rundstaven. I mitt fall 21 mm.


Mät sedan ut vart ni vill ha läderbanden. Både på trälisterna samt på rundstaven. Jag har 10 cm mellanrum på hålen på rundstaven och satte hålet på trälisterna 40 cm ner. Borra! Jag använde mig av ett borr på 5 mm.


Borra även ett lite större hål i vardera ände på rundstaven med plats för träplugg. Detta kommer fungera som ett stopp så att trälisterna inte glider av staven och gör även så att babygymmet står lite stadigare. Jag använde mig av 8 mm träplugg och borr.


När alla hål är borrade, slipa med sandpapper så träet blir lent och fritt från eventuella flisor. Jag valde även att såga av trälisterna diagonalt längst ner så babygymmet står lite stadigare sen när de sätts ihop.


Man kan ha träet naturellt som det är eller välja att måla det i valfri färg. Själv blandade jag ut lite gammal vit väggfärg som vi hade hemma med vatten och målade på. Så träet fick en ”vitlaserad look”.


Sen är det bara att sätta ihop alla delarna!Nu är det dags att bestämma vad som ska hänga i gymmet!


Jag valde att sy små djur i filt. Ha dom som dom är eller sy in små bjällror så det även låter lite när lillen ”gymmar”. Annars funkar ju även träklossar i olika färger, leksaker ni har hemma osv.


Några små moln fick vara med.


Pysselexperten nummer ett! Min mamma / Ebbas mormor, kom och hjälpte till med att sy filtdjur. <3


Sen kan det ju även vara gott för den lille att ha något mjukt att ligga på. En, pläd eller dubbelvikt filt duger fint! Själv så tog jag ett gammalt örngott från IKEA och fyllde med vadd som jag klippte till.


Sen är det klart! Ebba verkar gilla det än så länge! Speciellt det lilla rådjuret längs till höger.


Har man tur så håller det även sambon sysselsatt ett tag! ;)


0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page