top of page

DIY – Oljelampor av gamla flaskor.

Är ni som jag och ibland köper diverse drycker endast för att flaskan är väldigt fin?

Jag är så lättlurad! Och sen har jag massa tomma flaskor hemma som är liiite för fina för att slänga i återvinningen. Men! Då kom vi på det käcka tricket att göra om favoritflaskorna till oljelampor. Perfekt för att lysa upp mörka vinterdagar som dessa. Det är så enkelt och dom blev sååå fina! Så jag kände att jag var tvungen att dela med mig av tipset här.Det ni behöver är följande:

  1. En eller flera flaskor som ni tycker är fina.

  2. Lampolja

  3. Oljelampsveke

  4. Oljelampsmunstycke


Jag köpte rubbet på www.slojd-detaljer.se. Man kan klicka hem det i deras webshop eller gå till någon av deras fysiska butiker.


Flaskorna vi använde oss av hemma. And Yes! Vi gillar gin i vår familj.


Sen är det bara att fylla flaskan med lampolja. Det blir bäst låga ju mer lampolja ni har i flaskan. Så snåla inte! Trä igenom veken i munstycket och sätt ner den i flaskan. Låt veken dra åt sig oljan i ca 15 minuter innan ni tänder den. Et voila!


Visst blev dom fina? :)


0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page