top of page

Förgyllda klot åt Slöta kyrka.

När jag arbetade i Falköping och dekormålade så kom jag i kontakt med Spångsjö Libergs's måleri. De hade börjat renovera Slöta kyrka och behövde någon som kunde förgylla kloten som sitter på taket. Tänk så bra att jag håller på med sånt nu! Så det var bara att åka med och kika på kyrkan och ta med kloten hem och så kunde jag förgylla dom hemmavid. Så roligt!


Så här såg dom ut innan.Det var inte mycket guld kvar på kloten.Väl hemma gjorde jag rent dom och grundade med järnmönja (För det var så de var behandlade tidigare). Sedan målade jag ett lager gul linoljefärg innan det var dags att lägga på bladguldet. Tur man har G.W hemma som håller ställningarna ;)Och så här blev de efteråt. Tänk vad lite guld kan förgylla vardagen?
Dom ser så små ut när dom väl kommer på plats.Fin kyrka! Tack för att jag fick vara med och förgylla tillvaron på ett pyttelitet hörn :)

0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page