top of page

Halloweenpyssel - Spöken i gips.

Nu är det äntligen snart dags för min favorithögtid på året - Halloween! Det finns så mycket roligt att pyssla med inför denna säsong. I år hittade vi ett tips från Panduro på hur man gör gipsspöken med belysning i, vilket vi var tvungna att testa! Både jag och Ebba tyckte det var så roligt och blev så bra så vi delar vidare det här ifall det finns fler pysselfantaster där ute! :)



Panduro's beskrivning hittar ni HÄR.



Gör en stomme av kartong och ballonger (tejpa ihop dom ordentligt). Jag penslade även på lite vaselin på ballongen och kartongbitarna så gipset lättare skulle lossna sen när det torkat.



Doppa tyget i gips och häng över stommen. (Vi använde oss av stengips och klippte av en bit av ett lakan som vi mätte ut först så det passar formen vi byggt upp innan.) Och glöm in att skydda bordet! Det blir ganska kladdigt!



Låt torka och ta bort stommen sen.



Klipp ut svarta ögon och limma fast.



Ebba tyckte att mina ögon gjorde så att spöket såg lite för läskigt ut så hon valde "googly eyes" med långa svarta ögonfransar istället (ögonfransarna klippte vi ut i papper och klistra fast). Sen ville hon även ha röda hjärtan på kinden på sitt spöke för då är det tydligt att det är ett snällt spöke ;) Visst blev dom härliga? :) Sen är det bara att sätta in en batteridriven ljusslinga inuti så lyser dom så fint när det är mörkt!



Tack Panduro för ett toppentips på halloweenpyssel!

0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page