top of page

Marmorerad entré i sekelhus.

Nu är vi klara med marmoreringen i entrén! Det har vart så häftigt att få följa och vara en del av den här renoveringen. Bo på Sekelhus har verkligen lagt ner mycket tid och själ på att rusta upp det här fastighetshuset i sann sekelhus-anda! Det har marmorerats högt och lågt och har vart såå roligt!


Här kommer lite bilder från själv processen.Så här såg det ut första gången jag var och hälsade på. (Före)Och efter en tids arbete från kakelsättare, elektriker, snickare och målare såg det ut så här. Spana stuckaturen med belysning i taket! Hur fint?Och så här såg det ut om man kikar från andra hållet. Här är fortfarande den gamla entrédörren kvar som sedan byttes ut mot den ådringsmålade som jag skrev om i tidigare inlägg. Nu var det dags för mig att börja måla längs väggarna.Vi skissade upp och började först med att måla de gröna partierna. Bo från Sekelhus önskade sig en varm, grön kolmårdsmarmor och en lite beige marmor i mittfälten.
Bröstlisten ovanför avvaktade vi med att marmorera då Bo var osäker på om den skulle marmoreras in i det gröna eller skulle bryta i någon annan kulör.De gröna fälten är klara och det är dags för att börja måla beige! Önskemålet var att marmorn skulle vara snarlikt väggfärgen ovanför bröstlisten (ev. något mörkare) och bryta med lite mörkare sprickor. Här är första lagret.Så det blev en lite ekebergs-inspirerad-hittepå-marmor för att försöka bygga upp det som eftersöktes.Bo bestämde sig i slutändan för att vi skulle marmorera in bröstlisten. Här är syns de tre olika marmorsorterna jag har målat. Vit cararra på pilastrarna, grön kolmårdsmarmor och en beige ekebergs-inspirerad-hittepå-marmor i mittfälten.Och nu är det färdigt! Här har även den ådringsmålade dörren kommit på plats. Det som är kvar (Men som inte jag ska göra) är att måla väggpartiet runt dörren. Här ser ni även en glimt av pelaren som jag också har marmorerat samt förgyllt detaljer på i mässing (jag glömde dock ta kort på den processen).


Visst blev det lite skillnad om man skrollar upp till första före-bilden? Tack Bo på Sekelhus för förtroendet och att ett fantastiskt roligt måleri-uppdrag!0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page