top of page

Marmorerade pelare i trapphus.

Det är så roligt att äntligen vara igång med sitt egna igen efter mammaledighet och två års hantverkstudier. Det kändes lite ovisst där ett tag när jag sa upp min ateljé i Göteborg och flyttade till Skövde. Att vara helt ny i en stad där jag inte känner någon. Jag fick liksom marknadsföra, nätverka och bygga upp företaget på nytt igen (mitt i en pandemi). Men så roligt det har varit och vilket fantastiskt bemötande jag har fått! Skövde har verkligen välkomnat oss med öppna armar och jag trivs så himla bra här nu! Nu har jag ju även fler ben att stå på och fokuserar allt mer på dekormåleri och det glädjer mig så att så många vill ta vara på det gamla hantverket. Så ni kommer få hänga med mig på mycket dekormåleri-projekt framöver!


Förra veckan arbetade jag i ett lägenhetshus på Vasagatan här i Skövde där fem pelare skulle marmoreras i grön kolmårdsmarmor. De har precis renoverat trapphuset och målat om väggarna från röda toner till lite mer grön och grå-skaliga nyanser och ville att pelarna skulle matcha. Så då fick jag komma dit!


Jag fick en färgkod till kapitälet och basen som skulle målas om, samt slipa och grunda pelarna innan jag kunde börja marmorera. Så här såg dom ut innan (i entrén):Så här blev det efter!Visst blev det lite trevligare? De ska även göra om trappan och polera upp golven så det blir nytt och fräscht. Kommer bli superfint! Fler bilder från processen samt bilder på resterande pelare kommer här:Så här såg grundskiktet ut på många innan arbetets gång.Kapitäl och bas målat samt grund till marmorering.Bygger upp första lagret.I första lagret drar jag även bort färg för att skapa sprickor och skiftningar. Sedan var det bara på med lager nummer två och en topplack. Resultatet blev så här:


Tack Celander för ett roligt uppdrag! Och tack alla boende i huset för trevligt sällskap :)
Comentários


Post: Blog2_Post