top of page

”Nordens Ark goes Sanna Wieslander"

Som jag har nämnt i tidigare inlägg så har jag suttit och ritat djur för Nordens Ark nu i vår. Dessa illustrationer har sedan tryckts på sprillans nya prodkukter till deras shop. Tidigare har detta vart lite halvhemligt men nu är det äntligen snart dags för release! Närmare bestämt på deras 30 års kalas nu på lördag den 15 juni! Och ingen är ju mer taggad än jag!


Så kom och fira med oss! Jag kommer vara på plats hela dagen och berätta lite om illustrationerna och signera prints. Mer info om kalasschemat hittar ni här www.nordensark.se


Bland annat så kommer 11 st inramade limited edition print auktioneras ut. Illustrationen föreställer en ormhalssköldpadda som jag har tecknat. (Se nedan). Varför det är 11 st är för att det så många sköldpaddor som just nu finns på Nordens ark.


Ormhalssköldpaddan sågs senast på den lilla ön Roti i Indonesien men befaras nu vara utdöd i det vilda. Därav kartan på skalet. På Nordens Ark håller de en av Europas största avelskolonier för att i framtiden kunna återföra arten till ön Roti där de tidigare levde.


Alla bidrag som kommer in via auktionen nu på lördag kan hjälpa denna utsatta sköldpaddsart att hitta hem igen! Så var med och buda nu!
Här är några bilder från ritprocessen på några av de andra illustrationerna jag tecknat för Nordens Ark. Ni kommer hitta dessa på nya härliga produkter i deras shop från och med lördag. På posters t.ex!

Det här är bara en liten tjuvkik. Mer bilder kommer efter kalaset. Hoppas att vi ses där! :)(Fortsättning på inlägg)


Hej igen!


Nu är vi hemkomna från ett riktigt härligt födelsedagskalas på Nordens Ark. Så mycket folk! Någon viskade att det till och med var besöksrekord. Jag är så glad för deras skull! Det blev verkligen en riktigt toppendag!


Det är ju så när man har lite för roligt att man lätt glömmer att ta kort. Men jag fjäskade med den goa personalen på Nordens Ark så nu är jag några kort rikare. Och här kommer dom:


Signerar alla limited edition print på Ormhalssköldpaddan. Under dagen aktionerades 2 av 11 st konsttryck ut. En öppen och en tyst auktion (Resten sparas till andra speciella tillfällen).


Signerade, numrerade, inramade och klara!


En liten presentation innan det är dags för auktion på konsttryck nr 2 /11. (Fick tyvärr ingen bild på den härliga publiken.)


Det här är Jimmy (Sköldpaddsexpert på Nordens Ark), jag och den fantastiska Sixten (i mitten) som budade hem ormhalssköldpadda nr 2/11 för hela 10 000 kr! Helt otroligt! TUSEN TACK Sixten! Pengarna går direkt till att hjälpa den hotade ormhalssköldpaddan tillbaka till Indonesien igen.


Inget kalas utan tårta!


Så här ser det ut i ett litet hörn i butiken nu. Nya produkter med mina illustrationer på.


Posters, posters, posters.


Stöttande föräldrar köpte med sig några muggar hem.


När jag var liten så var mitt framtida drömyrke konstnär eller djurskötare. Så det är inte illa pinkat att nu nästan ha fått slå två flugor i en smäll och arbetat som konstnär på Nordens Ark på äldre dar. #nypermigiarmen


Tusen tack för ett helt fantastiskt roligt uppdrag och ett riktigt härligt jubileumsfirande! Hoppas verkligen vi ses snart igen!


Kram på er allihopa!


Comments


Post: Blog2_Post