top of page

NYHET! - Sanna Wieslander goes bananas.

Jag har ju hintat om mitt banantema en del det sista på sociala medier. Jag arbetar nämligen just nu på en helt ny kollektion som heter "Sanna Wieslander goes bananas". En kollektion där jag blandar gamla motiv och tekniker med moderna och med en touch av just... bananer! För vem blir inte glad av bananer? 


Det hela började för nästan två år sedan när jag studerade till förgyllare och dekormålare på Tibro's hantverksakademi när jag gick en kurs i gjutning. Vi skulle lära oss att skapa en gjutform av ett mindre valfritt föremål. På den tiden hade jag alltid med mig bananer som mellanmål och när vi skulle välja ett föremål så låg min "11-kaffe-banan" där på bänken och då tänkte jag att det kunde ju vara kul att gjuta av den?


Gjutformen växte fram och sedan gjöt jag bananer i gips på löpande band som jag testade att förgylla och måla i olika tekniker. Jag vet inte vad det var med de där bananerna men jag blev liksom så glad av dom! Jag spann vidare på den idén och började även tänka motiv till posters.


Just då studerade vi även bl.a. konsthistoria, allt från ornament, arkitektur, statyer, konst, olika formspråk, måleritekniker och förgyllning. Jag snöade in lite på statyer och tänkte att det hade vart roligt om de kunde hålla i en banan istället? Det känns avväpnande och roligt på någotvis. Då fick jag även möjlighet att sammanfläta det jag har arbetat med innan som illustratör där jag skapade posters med det jag nu vidareutbildat mig till. Det blev liksom som en fin övergång, att teckna statyer med bananer. Jag skapade skisser och planerade för framtiden och nu! två år senare har jag äntligen haft tid till att arbeta med detta. Detta banantema gör mig, av något konstig anledning precis lika glad nu som då!


Förr tecknade jag allt för hand med blyerts på papper men dessa motiv har jag valt att teckna digitalt på ritplatta för att kunna jobba mer detaljerat. Dock fortfarande i blyertsstil! Jag har även lekt lite med perspektivet så att det blir som att de tittar ut ur sin passepartout. Nu finns första släppet med de två helt nya motiven "Snack time" och "Cravings" som signerade fine art print i min sprillans nya webshop! Just nu tillgängliga i storleken 30x40 cm. Och inte nog med det! Det finns även handgjorda bananer till försäljning. Dessa är i naturlig storlek, gjutna i stengips och har sedan marmorerats och dekormålats på olika vis. Så in och kika med er i SHOPPEN!


Hoppas ni gillar att gå bananas lika mycket som jag! För det kommer blir mer av den varan från mig framöver :)Snack time - 30x40 cm.Cravings - 30x40 cm.Alla fine art prints signeras för hand innan de skickas iväg när ni handlar från mig.Och så här blir de på väggen! Just nu får du 200 kr rabatt vi köp av två st fine art print i kollektionen "Sanna Wieslander goes bananas". Erbjudandet gäller fram till 31/12-2023.Nu finns även ett gäng marmorerade och förgyllda leopardbananer i shoppen! (Nya bananer med nya kostymer kommer även tillkomma med tiden när inspirationen kickar in).
0 kommentarer

Komentáře


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page