top of page

Pilastrar målas till cararramarmor.

Nu börjar målarna bli klara med grunden i huset och det är dags för mig att börja dekormåla längs väggarna. Först ut är pilastrarna i trapphuset och på alla plan. 13 st närmare bestämt som ska målas till vit, "mjuk", cararra marmor. Det såg ut så här.En pilaster är en svagt utskjutande väggpelare. Dessa är gjutna i polyretan och sedan har målarna grundat dom med vit, matt lack och nu är det dags för mig att dekormåla dom till marmor. Väggfälten ska också marmoreras längre fram fast i grön och beige marmor enligt Sekelhus's önskemål.Preppar inför målning.Så här ser de första penseldragen ut. Sen svampar man lite och fördriver så förvandlas det till mjuk cararra marmor.Och så här ser det ut när det är klart. Bara 12 kvar sen är det dags för lackning.Jobbar mig sakta med säkert vidare.Det är väldigt praktiskt att vara 1,58 cm lång ;)
Här är alla pilastrarna i entrén är marmorerade, lackade och klara. Den nya ådringsmålade pardörren är även ditsatt under tiden (som jag skrev om i tidigare inlägg). Dock svårt att se ådringen på denna bilden i allt motljus.Jobbar mig vidare uppåt i trapphuset.Och så lite lack på det.
Här ser ni även golvlister som jag ådringsmålat för att matcha dörren. (Mer om det kommer i separat inlägg). Nästa steg är att börja med marmoreringen i väggfälten i trapphusets entré. Häng med! :)

0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page