top of page

Praktik hos dekorationsmålarna.

Nu är jag hemma igen efter två veckors praktik i själva huvudstaden hos de grymma dekorationsmålarna Veronica och Alexander (www.dekorationsmalarna.se). Vilka veckor det har varit! Igår när jag åkte hem så satt jag verkligen med ett leende på läpparna hela vägen tillbaka till Skövde.


Jag åkte upp till Stockholm för två veckor sedan och landade med väskan hemma hos min fina vän Amanda (även smyckesdesigner som driver företaget www.bymindoris.com ). Vi delade studio ihop i Göteborg och passande nog så flyttade hon dit bara för några månader sedan. Så det var väldigt lyxigt att även få så mycket kvalitetstid med henne igen. Sen var det dags för praktik! Jag har inte vart så mycket i Stockholm så det var lite nytt att lokalisera sig med tunnelbanan. Men det gick så fint att hitta till deras mysiga verkstad vid midsommarkransen. Veronica och Alexander är verkligen så himla goa och grymt duktiga och de har lärt mig massa nytt och visat hur de jobbar. Så spännande, kul och lärorikt!


De arbetar alltså som dekorationsmålare och sysslar främst med att marmorera trappuppgångar och träådra dörrar. När jag var där så hängde vi en del i deras verkstad där vi övade på att måla olika marmor och träsorter men jag fick även följa med dom på flera olika uppdrag i trappuppgångar runt om i stan. Vi gjorde allt från enklare laseringar på ytterdörrar till lyxigare mahognyimitationer på dubbeldörrar på vackra Östermalm. Det är verkligen otroligt hur de kan trolla med lite färg och penslar!


Och inte nog med det! Jag fick även hänga med dom på hantverkaregalan! Vanligtvis brukar detta vara en stor gala med middag, uppträdanden och glitter men p.g.a pandemin så kördes den via zoom där alla nominerande var med på länk. Så jag fick följa med hem till Veronica där vi blåste ballonger och åt middag med livesänding via tv och dator. Och vet ni vad? DOM VANN! Så himla roligt och välförtjänt! Så nu kan jag malligt säga att jag fått ha min praktik hos Sveriges bästa dekorationsmålare! #stoltsomentupp


Här är lite bilder från veckorna som gått.Vi övar på marmorering i deras kreativa verkstad.Och träådring!Jag fick hänga med och lasera nya säkerhetsdörrar så de ser ut som trä.


Studiebesök på Stockholms nationalmuseum (finns väldigt mycket fin marmor där, både äkta och målad).

Vi målar dörrar i flådiga trappuppgångar på Östermalm. Här är allt på väggarna tidigare dekorationsmålat.Alla borde ha sådana här takmålningar i sitt trapphus eller vad säger ni? (Vet ej vem som har gjort den tyvärr.)En dubbel säkerhetsdörr som ska få sig en ny mahogny-skrud av Veronica och Alex. Jag fick också vara med på ett hörn!
Alex och Veronica in action!Den högra spegeln fick jag måla! Så kul!Och så här blev den! Visst ser det äkta ut?Klippte ihop en liten video på processen när vi (läs dom) målade dörren. (Klicka på videon för att få den större)Och här har vi två nöjda vinnare av 2020 OCH 2021's hantverkargala! Tusen tack bästa ni för att ni har tagit hand om mig dessa två veckor! Det har vart såååå himla roligt! Speciellt när man får avsluta det på ett sånt här sätt! Jag hoppas verkligen inte det här var sista gången vi ses! <3
Comments


Post: Blog2_Post