top of page

Svenskt Tenn

I september så fick jag ett samtal från min kära kusin som jobbar på Svenskt Tenn om jag skulle kunna göra några marmorerade bakgrunder till fotograferingen av deras julkollektion - Atlantis. Tror ni jag blev taggad? Oh, ja!


Jag fick en tydlig skiss från Svenskt Tenn på vilka marmorsorter de ville ha, mått, form och hur det skulle vara komponerat. Sen var det bara att sätta igång! Dock var det ganska snäv tidplan. Jag hade cirka en vecka på mig innan de behövde skickas upp till fotograferingen. Under denna tiden jobbade jag även väldigt mycket på Colorama i Skövde så det blev till att sitta varje kväll/natt och köra på. (Från vardagsrummet till min familjs förtjusning haha) Men kul var det!


Här kommer lite bilder från processen.Stora mdf skivor som grundades och lackades.Sakta byggs ett triangelmönster upp med olika marmorsorter. Här har jag lagt mässing som grund för en bit och gjort första lagret på en kolmårdsmarmor på en annan.En skiva klar!Färdigt! Så här såg de ut innan jag skickade upp dem till Stockholm.Tada! Efter lite magi i deras fotostudio så fick jag sedan dessa bilderna skickade till mig.
Häftigt va? Vill ni se mer så finns bilderna nu även uppe på deras hemsida. www.svenskttenn.com. Och snart kanske det kommer fler om ni går in och följer dom på Instagram ;)


Tack Hanna och Svenskt Tenn för ett superkul projekt!

Post: Blog2_Post