top of page

Väggmålning i barnrum.

Nu har vi bott i vårt hus i Skövde i snart 3 månader. Huset är byggt 2014 så allting är fortfarande nytt och i gott skick men vi kände ändå att vi ville måla om nästan alla rum så vi fick det precis som vi ville ha det (Läs färgglatt = vitt, samt olika nyanser av grått och beige ;). Så de sista månaderna har jag tillbringat med att hänga med vår lilla Ebba, packa upp flyttlådor och måla, måla måla! (därav en liten paus här på bloggen)


Det kändes inte så spännande att visa hur våra väggar kan se ut i olika gråa, nymålade nyanser. Men det sista rummet som vi gjorde i ordning, i Ebbas rum, där ville vi göra det lite mer personligt och gick loss med en väggmålning.


Eftersom både jag och min sambo älskar att vara ute i naturen och har vandrat i alperna ett flertal gånger så var det inte så svårt att välja motiv. Det blev berg! Som vi målade med slattar av det som var kvar i färgburkarna.


Och så här blev det till slut!


Den nedre ”bergskedjan” är färgen vi har i vårat sovrum och den övre som är himmel har vi i vardagsrummet. Sen blandade jag bara dom färgerna för att få till två mellannyanser till de andra partierna. Den vita färgen har vi i hallen och fick bli snö och moln.

Så här gjorde jag för att bygga upp målningen.


Så här såg det ut innan (söt tapet men inte riktigt vår stil).


Jag maskerade upp hur jag ville ha det med tejp och la en mörk grund i botten som små kullar.


Målade himlen med vår ”vardagsrumsfärg”.


Skissade upp och maskerade hur jag ville ha de mellersta bergspartierna.


Målade bergen med nyanserna jag fick av ”bottenfärgen” och himmelsfärgen”.


Sen maskerade jag vart jag ville ha snön och molnen och målade med vit färg.


Tadaa!


Lite pyssligt med inte alls svårt! Maskeringstejpen är min nya bästa kompis! Hoppas detta kan inspirera att våga måla lite på väggarna där hemma. Nu ska vi bara inreda rummet också! Tanken är att vi ska bygga en hussäng, ett litet lektält och inreda med massa mysbelysning och fluff! Fortsättning följer.0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page