top of page

Västtrafik, West pride och Tom of Finland.

Äntligen är sommaren här och solen har kommit för att hälsa på och värma med sina strålar. Startade dagen med en härlig morgonpromenad i Slottsskogen och en sväng förbi hemköp för att köpa frukost… och dagens GP. För idag sörrni! Idag kan ni hitta en helsida med ett porträtt jag gjorde för Västtrafik i både Metro och Göteborgs-Posten. Så himla kul!


Porträttet är på Lars Bäckström som är Vd för Västtrafik. Ett porträtt med text där han bjuder in Göteborgs invånare till att komma och ta en fika och prata kollektivtrafik mitt i härliga West pride tider. Men det är ett lite annorlunda porträtt från de jag brukar göra. När jag tecknar porträtt så vill jag gärna få det så detaljrikt och realistiskt som möjligt. Helst så att det liknar ett foto om det går. Men denna gången blev det lite annorlunda.


Västtrafik är stolt sponsor till West pride. Så de ville skoja till det lite. Få en annan touch på Lars. Det ville få honom porträtterad i en lite mildare ”Tom of Finland – Stil” (Googla hans namn så kan ni få se en hel del skojiga bilder ;) Tom var en finsk konstnär som haft ett betydande inflytande på homoerotisk konst och gaykultur. Han avbildade ofta väldigt muskulösa män i tajta läderkläder med motorcyklar, bredaxlade sjömän med välvårdad mustasch och grova käkben, tredagars stubb och med hakgropar djupare än Marianergraven i Stilla havet.


Här är några exempel:Denna lite annorlunda idén tyckte jag lät som en riktigt rolig grej och självklart ville göra! Sen tycker jag det är rätt häftigt att Lars själv lät sig porträtteras på detta viset. Tummen upp till dig Lars!


Tom var en helt otroligt duktig tecknare och konstnär. Men jag brukar inte rita på det sättet som han gjorde. Han hade en lite ”finkornig” och slätare stil med mindre detaljer. Så detta försökte jag fånga så gott jag kunde. Det är en väldigt fin balansgång när man ska ändra och lägga till på någons utseende och fortfarande behålla likheten. Det var verkligen en utmaning! Han fick bredare nacke, större muskler, haka och käkben och tätare skäggväxt och lite tjockare hår bl.a. Stackars Lars… Men vi fick till det till slut!


Nu är han där på helsida i både Metro och Göteborgs-Posten… och jag måste nog erkänna att jag känner mig lite stolt :)


Så här blev resultatet:Sen så vill jag bara skicka en bamsekram och jättetack till Västtrafik för ett jättekul uppdrag!


HAPPY WEST PRIDE! <3<3<3<3<3<3


0 kommentarer

Comments


Post: Blog2_Post

Senaste blogginlägg

bottom of page